Federacija BiH je, prema iznosu doprinosa koji se plaćaju na bruto plaću i koji iznose 41 posto na mjesečnoj razini, rekorder u Europi, izvještava BHRT.

Ako radnik ima bruto plaću od tisuću maraka, više od 450 maraka ide državi, a ostatak radniku, objasnili su poslodavci.

Usvajanjem Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dobit i Zakona o porezu na dohodak Federacije BiH povećao bi se životni standard radnika, odnosno njihova najniža plaća.

Visoki porezi i doprinosi na plaće u Federaciji BiH su bili dobar razlog da se ide u izmjene postojeće zakonske regulative.

''Postoji konsenzus većine parlamentarnih stranaka da izmjene i dopune zakona dobiju podršku u federalnom parlamentu'', kazao je Husein Rošić iz Odbora za ekonomsku i financijsku politiku Zastupničkog doma državnog Parlamenta.

 

Kako BHRT doznaje, iz ureda premijera Federacije novi utvrđeni tekst zakona vraćen je parlamentu i očekuje se da se on nađe na sjednicama federalnog parlamenta vrlo brzo nakon ljetne pauze.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com