Dolazak megapopularnog njemačkog trgovačkog lanca „Lidl“ u Bosnu i Hercegovinu već duže vrijeme plijeni pažnju bh. javnosti.

Prema informacijama „Dnevnog avaza“, ovaj njemački gigant počeo je s procesom zapošljavanja građana BiH. Određeni broj radnika već je upućen na obuku u Srbiju i Hrvatsku.

Veliki interes

Međutim, i pored velikog interesa javnosti, sve se odvija pod velom tajne, "Avaz" nezvanično saznaje da je osnovni problem kompanije „Lidl“ sporost bh. administracije, a zbog čega je otvaranje prvih prodajnih objekata u BiH prolongirano za kraj sljedeće godine.

Podsjećamo, „Lidl“ u BiH registriran je na adresi Maglajska 1, sarajevska općina Centar. Osim u Sarajevu, “Lidl” je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovoditelj obje poslovnice je Allen Halamić.

Kao jedna od lokacija „Lidla“ u Sarajevu spominje se i devastirani Dom umirovljenika u Nedžarićima, koji Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema.

Grad Živinice

Kada su u pitanju Živinice, nedavno je gradonačelnik Samir Kamenjaković za medije potvrdio da će u ovom gradu biti otvorena dva objekta „Lidla“.

- Regulacijskim planom Grada Živinica, na mjestu gdje je kompleks Tvornice namještaja Konjuh gradit će se stambeno-poslovni kompleks. Taj lokalitet pogodan je i odgovara kriterijima kompanije „Lidl“ jer posjeduje više od 10 duluma prostora, što je jedan od uvjeta da bi „Lidl“ određenu lokaciju uzeo u razmatranje - rekao je Kamenjaković.

"Lidl" u Nedžarićima?

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH ponovno je oglasila prodaju Doma umirovljenika u Nedžarićima u Sarajevu. Prema neslužbenim informacijama, upravo za ovaj objekt zainteresiran je „Lidl“.

Do 25. kolovoza do 16 sati Agencija će prikupljati ponude zainteresiranih ponuđača po cijeni od 10,36 milijuna KM, prema kojoj je objekt, zajedno sa zemljištem, prodavala i ranije. Kako je pojašnjeno, ponude s nižom cijenom neće biti razmatrane.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com