Dodik je rekao da formiranje predmeta po izmjenama Kaznenog zakona BiH vidi kao "slijed koji ide ka raspadu BiH" koja, kako kaže, "ne može živjeti na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba".

On je ponovio kako će svaki građanin Republike Srpske koji bude "uznemiravan zbog nametnutih odredbi Kaznenog zakona BiH biti zaštićen".

"Ja se nemam namjeru odazvati, niti njima niti bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati", rekao je Dodik za RTRS sa Mrakovice, gdje se održava skup SNSD-a.

On je dodao kako navodi o prijavama govore o tome "da je pravi cilj visokog predstavnika Valentina Inzka i drugih bio da dodatno naprave raskol".

"Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas uhićuju i tjeraju po zatvorima onda neka izvole odmah krenuti, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, bit će zaštićen", naveo je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok