Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine objavila je kako su četiri nesigurna proizvoda pronađena na tržištu BiH.

Među njima su dva reflektirajuća prsluka: Brilio 8004, Bar kod: 2800000064287, zemlja podrijetla Italija te Ewiger EW131240422, Bar kod: 2800000090385, zemlja podrijetla Kina. Kako je navedeno, proizvodi predstavljaju ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne signalizira prisustvo korisnika pa može doći do nesreće i ozljede korisnika.

Uvoznik je u oba slučaja poduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta i povrata dobavljaču.

Potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, se savjetuje da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Kada su u pitanju drvene bojice, povučeni su modeli TOP Model by Depesche, Bar kod: 2122233344213, zemlja podrijetla Kina, te Metallic Jumbo Colored Pencils Boya Kalemi, Bar kod: 8690216333607, zemlja podrijetla Turska.

U oba slučaja migracija kroma (VI) iz materijala ostruganog s površine bojica je veća od dopuštene (izmjerena vrijednost iznosi 0,1702 mg/kg). Dijete može staviti bojicu u usta i cuclati je, pa se tako izlaže djelovanju kroma. Krom (VI) može uzrokovati rak, senzibilizaciju i može izazvati alergijske reakcije.

Uvoznik je također poduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta i uništavanja.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da isti prestanu koristiti i vrate uvozniku.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com