Veleposlanik Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević oglasio se priopćenjem za javnost povodom, kako se navodi, medijskih izvještavanja, a po pitanju poziva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na sastanak.

Dana 13. rujna u 10 sati, veleposlanstvo Republike Srbije dobilo je poziv, na koji je odgovorila zaposlena u veleposlanstvu (poziv upućen od izvjesnog g. Vuletića), sa zahtjevom da dođem kod g. Komšića na razgovor u 11 sati. Tema razgovora nije spominjana. Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv za sastanak, u 10:20 sati je poziv ponovio šef kabineta g. Željka Komšića , uz napomenu da može biti vrlo neugodno, jer me poziva predsjednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati. Naravno, tema sastanka nije spominjana, već sam pozvan da “pređem na kaficu”, navodi veleposlanik Đorđević.

Kako su se, dodaje, oko 11h na određenim portalima pojavile vijesti o “nekakvom mom odbijanju sastanka sa g. Željkom Komšićem, a vezano za uhićenje određene osobe u Republici Srbiji, smatram da sam dužan da se obratim, te skrenem pažnju da kao veleposlanik Republike Srbije u BiH poštujem propise, i sve međunarodne konvencije koje reguliraju status diplomata”.

-Poštujem zemlju domaćina BiH. Napominjem da način komuniciranja u diplomatskim krugovima je vrlo precizan, te da protokol MSP BiH isti odlično poznaje i profesionalno sprovodi. Shodno tome, molio bih da se zaposleni iz kabineta g. Željka Komšića, ako isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MSP BiH, pa neka s njima razriješe svoje nedoumice, a ne preko medija, jer kao ambasador Republike Srbije neću dopustiti da moju državu i mene osobno bilo koji političar zloupotrebljava u svoje osobne političke svrhe, kršeći pri tom, sve propise koji reguliraju diplomatski status, ističe Đorđević u priopćenju iz veleposlanstva Republike Srbije.

Napominje I da su navodi portala da je preko tajnice poručio da ne želi doći netočni, zlonamjerni i usmjereni na generiranje neprijatnosti prema veleposlanstvu Republike Srbije u Sarajevu, što je, dodaje, u najmanju ruku nekorektno i nedobronamjerno. O ovome će, navodi veleposlanik Đorđević, informirati predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer “ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju”.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok