Iako se većina političara nakon odlaska s funkcije odlučuje na iskorištavanje tzv. bijelog kruha, bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić to nije učinio.

Naime, nakon što je gradonačelničku funkciju u Banjoj Luci preuzeo Draško Stanivuković, Igor Radojičić odlučio se prijaviti na biro čime je propustio priliku da iz proračuna Grada Banje Luke uzme više od 30.000 KM koje mu prema zakonu pripadaju.

Kako je potvrđeno za portal Srpskainfo, Radojičić je tijekom obavljanja gradonačelničke funkcije primao platu u iznosu od 5.100 KM.

Samim tim, da se bivši gradonačelnik odlučio na iskorištavanje "bijelog kruha", inkasirao bi točno 30.600 KM za šest mjeseci koliko prema zakonu može koristiti ovu privilegiju.

Umjesto toga, Radojičić se prijavio na biro za zapošljavanje na kojem je bio sve do rujna kada se vratio na stari posao na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci.

Na ovom fakultetu, Radojičić obavlja funkciju višeg asistenta na Katedri za automatiku, a također je član i Nastavno-znanstvenog vijeća Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci.

Inače, Radojčić je magistar elektrotehnike, a posao višeg asistenta na svom matičnom fakultetu napustio je 2003. godine, kada se opredijelio za političku karijeru.

U to vrijeme je bio generalni tajnik SNSD-a i narodni poslanik, da bi tri godine kasnije bio izabran za predsjednika Narodne skupštine RS-a, a potom za gradonačelnika Banje Luke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok