Već nekoliko dana liječnici splitske bolnice bore se za život 27-godišnjeg Vicka Dodoje, momka iz Dugopolja koji je teško i brutalno pretučen proteklog vikenda u Vitezu u susjednoj BiH.

Dodoja, inače ugostitelj, tog je vikenda s još dvadesetak mladića otišao u susjednu državu na bikijadu. Nakon bikijade s društvom je otišao u jedan tamošnji klub i tamo se zabavljao, rekla je za Slobodnu Dalmaciju njegova majka Jela Dodoja.

Taj list piše kako se i popilo ta da su se neki momci, prema verziji koju je čula majka Vicka Dodoje, nabacivali lokalnim djevojkama i čak im nudili novac za seksualne usluge. One su, pak, tražile više novca, no samo da bi dobile na vremenu, a u međuvremenu su o svemu obavijestile svoje lokalne momke.

Majka pretučenog mladića: Tamo je totalno bezakonje

"Moj Vice nije to radio, a kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da netko razbija vrata na susjednoj sobi, gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem, koliko sam čula. Prestali su ga mlatiti tek kad su cure izašle iz sobe i rekle da on nije ništa kriv i da nije taj koji im je nudio novac. Ostao je bez svijesti ležati na podu, nitko mu nije pružio pomoć", kaže utučena majka, dodajući kako je obitelj o cijelom događaju obaviještena tek oko osam sati u nedjelju.

Pretučeni mladić je u međuvremenu bio primljen u ambulantu u Vitezu u besvjesnom stanju i tamo je, zbog neadekvatne pružene pomoći, doživio moždani udar.

"Što da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhićeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili obitelj, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu. Kad smo ga doveli u Split, nije uopće mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedjeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u induciranoj komi, htjeli su ga buditi, ali su doktori kazali da nije još vrijeme", ispričala je Slobodnoj Dalmaciji majka pretučenog mladića.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u