Dobojska policija uhitila je jučer tri muškarca zbog sumnje da su prije dva dana oteli, zlostavljali i mučili sugrađanina, kojem su nanijeli teške tjelesne ozljede.

Kako je saopćila Policijska uprava Doboj, nakon 43-satnog rada identificirani su Z. B., S. P. i A. S., svi iz Doboja, a za koje postoji osnov sumnje da su uporabom sile i prijetnjom sugađanina B. F. uvukli u autmobil "hyundai". Tijekom prevoženja s mjesta otmice na drugu lokaciju na području grada Doboja S. P. i A. S. su mu zadali više udaraca rukama i nogama po cijelom tijelu.

Stigavši na spomenuti lokalitet, S. P. i A. S. su ga upotrebom sile držali, dok mu je Z. B. skinuo odjeću.

Potom mu je ruke vezao plastičnim jednokratnim vezicama, a potom mu sklapelom nanio više ozljeda po cijelom tijelu. Nakon što je izgubio svijest, otmičari su se udaljili s mjesta događaja, ostavivši ga u besvjesnom stanju.

Ovaj događaj policiji je prijavljen 15. listopada oko 19.30 sati.

Policija je, radeći na rasvjetljavanju slučaja, pribavila naredbu Osnovnog suda u Doboju, te pretresla stan koji koristi Z. B.

- Tom prilikom pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičniom djelima, kao i manja količina opojne droge i streljiva. Protiv Z. B., S. P. i A. S. je Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj dostavljeno izvješće o krivičnom djelu zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i krivičnom djelu teška tjelesna ozljeda, dok su protiv Z. B. dostavljena i izvješća o krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - saopćeno je iz PU Doboj.

Uhićeni su jučer oko 16 sati predati u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, uhićeni su Zlatan B. (30), Saša P. (25) i Alen S. (18).

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u