U Bosni i Hercegovini se u nastavku ovog mjeseca ne očekuju važnije promjene vremenskih prilika.

Umjereno do pretežito oblačno s povremenim slabim padalinama, preovladavat će u Bosni. Padaline će u nižim predjelima biti većinom u obliku kiše, a u nešto višim područjima kiša bi mogla prelaziti u susnježicu i u snijeg.

Na planinama, očekivane padaline bit će u obliku snijega. Kiša bi se u dodiru s tlom mogla smrzavati, te svarati poledicu, stoga je potreban dodatni oprez, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Uz promjenjivu naoblaku i sa znatno više sunčanih sati padaline na području južne Hercegovine će izostati.

Jutarnje temperature će sredinom tjedna biti nešto niže u odnosu na prosječne, a najviše dnevne će u većini krajeva biti pozitivne. Puhat će pretežito slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -8°C do -2°C u središnjim, u sjevernim područjima Bosne i do 2°C. Na jugu zemlje do 6°C.

Najviše dnevne temperature između 0 i 5 u Bosni do 10 stupnjeva u Hercegovini. U drugom dijelu tjedna minimalne temperature od -3 °C, a maksimalne dnevne do 12 stupnjeva.

Za dane vikenda 18. i 19.12. kao i početkom sljedećeg tjedna prema dostupnim prognostičkim matrijalima očekuje se pretežito oblačno vrijeme s snijegom u većem dijelu zemlje.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -8°C i -3°C u Bosni, do 4°C u Hercegovini.

U istočnim područjima Bosne jutarnje temperatue moguće su i do -11°C.

Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stupanj u Bosni do 5 u Hercegovini. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok