U prvom tjednu 2022. godine dotok svježijih i hladnijih zračnih masa uvjetovaće nestabilno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom, objavio je Federalni hidrometeorološko zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

Oblačno sa slabim padalinama

Na području južne Hercegovine očekuje se kiša, u širem pojasu Posavine kiša i susnježica, a u centralnim i planinskim područjima Bosne susnježica i snijeg.

Obilne padaline i izraženiji snježni pokrivač ovog puta će izostati. Oblačno vrijeme sa slabim padalinama preovladavat će tijekom čitavog tjedna. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne izvjestan je mraz.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od minus tri stupnja Celzija do dva u Bosni, na jugu zemlje do devet stupnjeva. Najviše dnevne temperature kretaće se između minus jedan i pet u Bosni, u Hercegovini između pet i 10 stupnjeva.

U razdoblju od 11. do 17. siječnja prema aktualnim sinoptičkim kartama prognozira se lagana stabilizacija vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine. Prestanak padalina zahvatiće prvo južne krajeve a zatim se prošiiriti i na ostatak zemlje.

Jutarnji mrazevi

Više sunčanih sati uvjetovat će i nešto veće dnevne temperature zraka, ali će se i dalje zadržati jutarnji mrazevi u Bosni.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od minus dva i tri u Bosni, sedam stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature variraće između dva i osam stupnjeva u Bosni do 12 u Hercegovini.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u