U srijedu će u većem dijelu Hercegovine biti sunčano. U Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno prije podne sa slabim snijegom.

Postepeno razvedravanje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U četvrtak, 13.01.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežito sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u središnjim i istočnim područjima je moguća niska naoblaka. Naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na petak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -6°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U petak, 14.01.2022., prolazno naoblačenje sa sjevera prije podne. U drugoj polovici dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, prenosi N1.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C, priopćeno je iz FHMZ BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok