U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) sinoć je u Hadžićima održan iftar i druženje, na kojem je specijalni gost bio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, navode iz ove stranke.

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, podsjetio na ulogu SDA u proteklom periodu i svim izazovima s kojima se Bosna i Hercegovina suočavala.

“Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi i nikada nisu živjeli u boljim mogućnostima. Možda ih ponekad nismo svjesni. Imamo velike mogućnosti, ogromne resurse i živimo u slobodi. To trebamo sačuvati,” poručio je Izetbegović.

Podsjetivši na godišnjicu osnivanja Armije RBiH, kazao je da je ona ličila na svoj narod, te da je bila junačka vojska koja nije pravila zločine.

“Takav narod koji je užasne zločine pretrpio, a nije ih uzvratio, povijest nije upamtila. Trebamo pamtiti našu Armiju RBiH i najbolje sinove koji su je činili,” izjavio je Izetbegović.

Govoreći o aktualnoj situaciji i okončanim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva, ukazao je na pritiske sa kojima su se SDA i on osobno suočavali. Cilj je, dodao je, bio da se probosanske snage svedu na jednu trećinu vlasti.

“Ne vjerujem da Milorad Dodik može pobijediti međunarodnu zajednicu. Ono što sam siguran jeste da ne može pobijediti nas, bosanskohercegovačke patriote” kazao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je svoje obraćanje zaključio isticanjem uloge vjere u očuvanju bošnjačkog naroda, ali i države Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SDA.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok