Liječenje kanabisom u BiH i dalje se smatra kaznenim djelom, a put do legalizacije ove tvari najviše koče procedure vlasti na državnoj razini. Član Zastupničkog doma PS BiH Saša Magazinović bori se za legalizaciju ove biljke, a sada je još jednom pozvao vlasti da poduzmu konkretne korake, piše Klix.

Naime, akcija "Meta" koju je ovog mjeseca provelo Tužiteljstvo ZDŽ-a ponovno je nametnulo pitanje legalizacije ulja kanabisa u medicinske svrhe i vratilo pozornost na ovaj slučaj koji je odavno u procesu. Kako je Magazinović podijelio na Twitteru, rješenje o nominiranju člana komisije za suzbijanje zloporabe opojnih droga je od siječnja pred Vijećem ministara. Ono još uvijek nije potvrdilo imenovanje i iz tog razloga komisija ne može započeti legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

Prošle godine Magazinović je razgovarao s predsjedateljem Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom koji je dao potporu legalizaciji i dao obećanje da će Vijeće ministara izvršiti imenovanje člana Komisije za suzbijanje zloporabe opojnih droga, međutim, nema napretka. Priča o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe u BiH traje već sedam godina.

Odluku UN-a, ali i SZO-a, koji je uvrstio kanabis kao sredstvo u medicini kojim se ljudi mogu liječiti i sebi pomagati, nadležni u BiH još nisu prihvatili kao alarm za ubrzavanje procesa legalizacije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok