Federalni hidrometerološki zavod BiH (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za danas upozoravajući na olujno nevrijeme praćeno grmaljivnom i gradom sa žutim meteolarmom za više regija u BiH.

U BiH danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se lokalne intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada.

Iz FHMZ savjetuju da budemo svjesni pojave oluja sa grmljavinom. "Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", poručuju iz FHMZ-a.

Konkretno, intenzivne padavine sa grmljavinom očekuju se na području Tuzle, Banje Luke, Foče, Trebinja, Višegrada, Livna i Mostara.

Padavine se uglavnom prije podne očekuju u središnjim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne u Hercegovini, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura ići će od 22 do 28, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 30 stupnjeva celzijusa.  

U glavnom gradu BiH se u prvom dijelu dana prognoziraju pljuskovi. Poslije podne se očekuje prestanak padavina uz najvišu dnevnu temperaturu do 24 stupnja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok