Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno je da je u srijedu oko 1:45 sati prijavljena krađa vozila Hitne pomoći.

- Kako je prijavljeno, po pozivu osobe inicijala S. K. iz Brčkog, tim Službe hitne pomoći je došao na adresu u ulici H. Šalapića u Brčkom, da bi nakon ulaska medicinskog tima u kuću, osoba S. K. otuđila vozilo Službe hitne pomoći i udaljila se u nepoznatom pravcu – navode iz policije.

Odmah nakon zaprimanja prijave, organizirane su hitne mjere potrage za otuđenim vozilom, prenosi Avaz.

U suradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske-Policijska stanica Modriča, otuđeno vozilo i lice S.K. su pronađeni na području Modriče.

O događaju je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, nakon čega je izvršen uviđaj na licu mjesta i otuđeno vozilo je vraćeno predstavnicima JZU Brčko.

Kod lica S.K. rođen 1979. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen u ul. H. Šalapića, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila, te je isti lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Krađa" - navedeno je u priopćenju.

Iz PU Doboj ranije su priopćili da je S. K. uhićen u 3.45 sati, te da je vozilo Hitne pomoći pronađeno na parkingu benzinske postaje na području Modriče.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u