Vlade FBiH današnjoj sjednici je donijela odluka o izdvajanju pet milijuna KM za pomoć turističkom sektoru u BiH. Jedna od odluka je i da će građani koji odmor budu željeli provesti u BiH i koji preko neke online platforme rezerviraju smještaj, dobiti 200 KM.

Resorna ministrica Edita Đapo je nakon sjednice pojasnila da oni koji budu željeli dobiti ovaj novac trebaju rezervirati turističku uslugu u vrijednosti minimalno 250 KM. To znači da bi građanin za taj rezervirani iznos platio samo 50 KM, jer bi od vlade dobio 200 KM.

U tu svrhu su izdvojena dva milijuna KM. Rezervaciju će biti potrebno izvršiti putem neke od online aplikacija.

"S obzirom na porast cijena želimo da građani barem jedan dio svog slobodnog vremena provedu na odmoru. Vaučer u iznosu od 200 maraka dijelit će se putem internet platformi kao što su ekupon, kupi.ba, odmoriubih.ba i sličnim platformama koje prodaju turističke pakete unutar Federacije BiH", dodaje Đapo, prenosi Klix.

Smatra kako bi se putem korištenja ovih platformi uklonila diskriminacija, jer će apsolutno svatko tko plati karticom dobiti vaučer od 200 maraka, dok je najmanji paket 250 maraka.

"Naravno, ovaj program će trajati dok se ne potroše ova dva milijuna, a najkasnije do 31. prosinca ove godine. Pomoći ćemo tako građanima, ali samim time i gospodarstvu. Nadam se da ćemo ovime motivirati građane da posjete sve ljepote Bosne i Hercegovine", podvukla je ona.

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava transfera za razvoj turizma u FBiH, utvrđenih proračunom FBiH za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 5.000.000 KM. Ovim sredstvima obuhvaćeno je pet programa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok