Policija provjerava navode prijave zbog nesavjesnog pružanja lijelničke pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča gdje je novorođenče zadobilo ozljede u predjelu glave, potvrđeno je za Nezavisne novine.

- Beba je rođena prije nekoliko dana te se provjeravaju navodi prijave da je tijekom poroda medicinskom radniku beba ispala na pod čemu je navodno prisustvovalo više osoba, ali da u tom trenutku nisu adekvatno odreagirali, tvrdi izvor Nezavisnih.

“Beba je u takvom stanju predana majci, ali se njeno stanje iskompliciralo i beba je upućena u Sarajevo gdje je konstatirano da ima ozljede glave”, rekli su izvori.

Kako je rečeno u Policijskoj uprave Foča, slučaj je 20. kolovoza policiji prvo prijavio dežurni liječnik KCU Sarajevo.

Policiji je rekao da je u KCU Sarajevo dovezeno novorođenče s ozljedama u predjelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Istog dana od strane oca novorođenčeta prijavljen je nesavjestan rad liječnika u Univerzitetskoj bolnici Foča. O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje koji je naložio da se poduzmu sve mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela nesavjesno pružanje liječničke pomoći”, rekli su u PU Foča.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok