Policija u BiH uhitila je muškarca za kojeg je utvrdila da je drogiran i bez vozačke dozvole neispravnim kamionom prevozio veću skupinu ilegalnih migranata, potvrdili su u utorak pripadnici Policijske uprave u Bosanskoj Gradišci.

Muškarca inicijala A.K. uhitili su nakon što su tijekom rutinske kontrole prometa kod mjesta Čatrnja u ponedjeljak navečer zaustavili kamion kojim je upravljao.

U tovarnom dijelu kamiona policajci su otkrili 19 osoba bez dokumenata, za koje je utvrđeno da su ilegalni migranti.

Nakon toga uslijedile su dodatne provjere koje su pokazale da je A.T. po utjecajem opijata, a nije imao ni važeću vozačku dozvolu. Uz to je utvrđeno kako je kamion bio tehnički neispravan.

"O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koji je naložio da policija A.K. liši slobode te da se oduzme vozilo", stoji u priopćenju. Policija će Tužiteljstvu BiH prijaviti uhićenog zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja ilegalnih migranata.

Policijske agencije u BiH upozorile su ranije kako su ponovo oživjele rute kojima ilegalni migranti preko te zemlje pokušavaju doći do teritorija Europske unije. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok