• Short title article: Debeli minusi

Već za vikend očekuje se dodatni pad temperature pa će živa padati i na -8 stupnjeva celzijusa, dok u prvim danima idućeg tjedna se može očekivati do -16 u sarajevskoj regiji.

Sigurno nema osobe koja od početka ove kalendarske zime nije barem jednom rekla da sve podsjeća više na proljeće ili jesen, a ne na zimu. Bilo je toplo, padale su kiše... Ipak, nakon što je u BiH pao snijeg uskoro nam stižu i "debeli" minusi.

Posljednjih dana jutra su prilično hladna, ali ništa ispod prosjeka za ovo doba godine, a da minusi "stisnu" tijekom noći vidi se ujutru po zaleđenim staklima na automobilima.

Već za vikend očekuje se dodatni pad temperature pa će živa padati i na -8 stupnjeva celzijusa, dok u prvim danima idućeg tjedna se može očekivati do -16 u sarajevskoj regiji. Ono što raduje jeste da bi sve trebalo pratiti sunčano i vedro vrijeme, bez padalina, piše Klix.ba. 

Na jugu zemlje (Mostar, Trebinje...) će biti toplije i živa bi trebala padati do maksimalno -8 stupnjeva celzijusa, a slično se prognozira i za područje Banje Luke i Bihaća dok će Tuzlanska regija bilježiti i do -10 stupnjeva. 

Takvo vrijeme bi se prema aktualnim prognozama trebalo zadržati sve do kraja tjedna, točnije 11. veljače.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok