• Short title article: 400 metara visoka litica

Od kasnih popodnevnih sati u nedjelju traje akcija spašavanja ozlijeđene hrvatske planinarke koja se nalazi na litici visokoj 400 metara na planini Velež.

Nakon što su helikopteri servisa RS, a potom i EUFOR-a bezuspješno pokušali doći do ozlijeđene hrvatske državljanke na Veležu, započela je teška, komplicirana i opasna operacija njezinog spuštanja niz liticu. 

- U tijeku je operacija spuštanja ozlijeđene. Litica je visoka oko 400 metara, a ona se nalazi negdje iznad polovine. U pitanju je vertikalna stijena, ali ljudi su tu spremni, obučeni su za to. Problem je što je mrak pa to dugo traje, ali nadam se da ćemo uraditi to i da neće biti problema, potvrdio je za Avaz vođa akcije spašavanja Nadin Kevelj iz GSS Mostar.

Ozlijeđena žena je zadobila teške ozljede, pothlađena je i dezorjentirana, ali je svjesna i spasioci očekuju da njeno stanje ostane stabilno.

- Ovdje je trenutno oko 100 ljudi, dolaze spasioci i mi ih šaljemo gore. Iz cijele su BiH, posebno iz Hercegovine - dodao je Kevelj.

Naime, na području planine Velež na lokalitetu Vita Felale došlo je do nesreće u kojoj je ozlijeđena državljanka Republike Hrvatske.

U akciju je bio uključen i helikopter Helikopterskog servisa RS, ali je on prestao s djelovanjem, jer nije postojala mogućnost da priđe ozlijeđenoj ženi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok