• Short title article: 33 godine HDZ-a BiH

Uvažene članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, dragi simpatizeri i podupiratelji, poštovani prijatelji,

izražavam zadovoljstvo da Vas ovim putem mogu pozdraviti u ime vodstva HDZ-a BiH i svoje osobno ime, čestitajući Vam 33. rođendan stožerne stranke hrvatskoga naroda u BiH.

Simbolika 33. obljetnice utemeljenja pokreta, kao izraza političke volje hrvatskog naroda diljem svijeta pa tako i u našoj domovini BiH, i danas se prepoznaje kao povijesna, i ne samo za hrvatski narod. Tada pokret, a danas najorganiziranija politička predvodnica u BiH za svoje djelovanje veže opstojnost hrvatskog konstitutivnog naroda kao ustavno potpuno ravnopravnog, ali jednako tako i sve integracijske perspektive na međunarodnoj političkoj sceni.

Čestitajući Vam 33. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH želimo se s posebnom zahvalnošću prisjetiti svih dobrih ljudi koji su kroz ove godine izrastanja naše stranke ugradili sebe i svoje živote u našu veliku stranačku obitelj. Dostojnost te žrtve ogleda se u političkoj zrelosti predvodnika politike hrvatskoga naroda, utkane i vidljive u pleteru našeg svekolikog zajedništva.

Baštineći sve vrednote naše povijesti, uz ove prigodne čestitke, želimo naznačiti  jasnu viziju i strateške odrednice svog budućeg djelovanja zasnovane na demokršćanstvu, opredijeljenosti dobru čovjeka i obitelji kao osnovnim vrijednostima našega društva.  Stoga, dragi prijatelji, osmišljamo i gradimo svoju budućnost kroz najveće civilizacijske vrednote, istovremeno kroz europske integracijske procese osiguravajući potpunu ustavnu jednakopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskoga naroda, kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u BiH, na svim razinama u BiH.

Hrvatski narod može biti ponosan da predvođen HDZ-om BiH ima ulogu predvoditelja svih pozitivnih procesa u BiH i prepoznatljivost ključnog jamca opstojnosti bosanskohercegovačkog društva kao poželjnog okruženja za život.

Sretna Vam 33. obljetnica.

Živjeli!

Stoji u priopćenju predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH,  dr. Dragana Čovića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok