• Short title article: Komadići plastike

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene pločice mliječne čokolade podrijetlom iz Poljske u kojima su pronađeni komadići plastike.

Kompanija “Mondelez International“, kao mjeru predostrožnosti, povlači svoj proizvod Milka Oreo Bar (37g) s tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike, piše Avaz.

Radi se o proizvodu Milka Oreo Bar (37g), s rokom upotrebe 18.8.2024, i konkretnim LOT brojem OSK0934652 utisnutim na ambalaži.

- Sve raspoložive informacije o proizvodu, skladno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvješćivanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine - naveli su oni.

Kako su priopćili iz Mendeleza, nijedan drugi proizvod spomenute kompanije, niti bilo koji drugi proizvod iz asortimana Milka i ORЕO brenda, nisu pogođeni ovim slučajem.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok