• Short title article: Manja za 1.7 posto

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposleniku za veljaču 2024. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine iznosila je 1.315 BAM, nominalno manja za 1,7 posto, a realno manja za 2,3 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U usporedbi s istim mjesecom prethodne godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposleniku za veljaču 2024. godine bila je nominalno viša za 10,2 posto, a realno viša za 9,0 posto.

Najveći porast prosječne mjesečne neto plaće u veljači, u usporedbi s siječnjem, zabilježen je u djelatnostima Javna uprava i obrana; Obavezno socijalno osiguranje za 1,7 posto, poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 0,7 posto, te financijskim djelatnostima i djelatnostima osiguranja za 0,4 posto, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku.

Najveće smanjenje prosječne mjesečne neto plaće zabilježeno je u djelatnosti Proizvodnja i opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom za 7,6 posto, djelatnostima Zdravstvena i socijalna zaštita za 7,0 posto te Umjetnost, zabava i rekreacija za 4,3 posto.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposleniku za veljaču 2024. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine iznosila je 2.045 BAM, nominalno manja za 1,8 posto, a realno manja za 2,4 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U usporedbi s istim mjesecom prethodne godine, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposleniku za veljaču 2024. godine bila je nominalno viša za 10,6 posto, a realno viša za 9,4 posto.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok