• Short title article: Da nam živi, živi rad

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je srednjoročnu vremensku prognozu za razdoblje od 19. travnja do 2. svibnja, prema kojoj se za 1. svibanj u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova.

"Kako je i bilo najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planine, nego i niže predjele u Bosni i Hercegovini. Iako se nalazimo u drugoj polovini travnja vremenska prognoza i sljedećih dana daje nam sasvim drugi osjećaj. U petak će doći do blagog kratkotrajnog razvedravanja, jer već od subote slijedi novo naoblačenje i padaline. Na planinama, i u većem dijelu Bosne većinom snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša. Jutarnji minusi izvjesni su na planinama te u pretplaninskim područjima Bosne. Slab mraz je moguć do sredine sljedećeg tjedna, kada se očekuje blagi porast temperature zraka", navode iz FHMZ-a BiH.

Minimalne temperature zraka varirat će između - 2 i 3 stupnja Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 8. Najviše dnevne temperature u Bosni između 3 i 8, na jugu zemlje do 14 stupnjeva. Minimalne očekivane temperature u pretplaninskim područjima oko - 6 stupnjeva.

"U periodu od 26. travnja do kraja mjeseca zadržat će se nestabilno vrijeme. Kiša je moguća svaki dan, većinom u vidu kratkih pljuskova. Za prvosvibanjske praznike prema raspoloživim prognoznim modelima prevladavat će umjereno oblačno s temperaturama zraka primjerenim za ovo doba godine. Kiša nije isključena u vidu lokalnog kratkog pljuska", ističu iz FHMZ-a.

Jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9 u Bosni, na jugu zemlje do 13 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14 do 20, u Hercegovini do 23 stupnja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok