Posljednja tri desetljeća kip poznat kao Gospa od meda plače sol, ulje i med. Međutim, monsinjor Edmilson José Zanin snimio je prije nekoliko tjedana impresivan video, koji detaljno prikazuje navodne Gospine suze, piše ChurchPop.

Kip Gospe od Meda stigla je u crkvu Svetog Josipa i svete Terezije Akvilske gdje je mons. Edmilson José Zanin snimio ovaj video.

Više fotografija pogledajte na Facebook profilu monsinjora Edmilsona OVDJE

Brazilski televizijski program Padre em Missão s kanala TV Evangelizar prvi je put ispričao impresivnu priču 1993., prenosi medjugorje-info.com.

Vlasnica kipa Lilian Aparecida duboko je odana Gospi Fatimskoj i molila je krunicu, osobito 13. u mjesecu. Posjedovala je mali kip pred kojim se molila, ali jednog dana se razbio.

Znajući za njezinu odanost, prijateljica je 20. listopada 1991. donijela Lilian originalni kip iz Fatime.

13. svibnja 1993. Lilian je primijetila da je njezin novi kip mokar i da plače. Odmah ga je obrisala, ali suze su i dalje padale. Kad su stigli njezini pratitelji u molitvi krunice, također su svjedočili tom događaju.

Ubrzo nakon toga slika je prenesena u gradsku crkvu i odjednom je počela plakati sol. 22. svibnja 1993. sol se pretvorila u med. Od tada je kip postao poznat kao Gospa od meda.

Svećenik Reginaldo Manzotti intervjuirao je oca Oscara Donizetea Clementea iz biskupije São José do Rio Preto, koji je izjavio da su znanstvenici nekoliko puta analizirali elemente i pronašli vodu, sol, ulje i med.

Od tada je Gospa od Meda (iako Crkva nije dala službene objave) posjetila različite župe diljem Brazila.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok