U dugom braku dobili su petero djece, dvanaestoro unučadi i jedno praunuče.

99-godišnji Talijan podnio je zahtjev za razvod od svoje 96-godišnje supruge nakon 77 godina zajedničkog života, a sve zato što je pronašao dokaze koji svjedoče o aferi njegove drage koju je imala prije 60 godina.

Čovjek, koji je u sudskim dokumentima identificiran kao Antonio C. pronašao je ljubavna pisma koja su razmjenjivali njegova supruga i njen bivši ljubavnik u staroj komodi nekoliko dana prije Božića, a priča je tek sada dospjela u javnost, piše abcnews, a prenosi Blic žena.

On se suočio sa svojom ženom, Rosom C., koja je navodno priznala aferu, i pokušala ga uvjeriti da ne odustane od njihovog braka.

Međutim, usprkos tomu što su proveli osam desetljeća u bračnoj zajednici, Antonio C. je nastavio s procesom brakorazvodne parnice.

U dugom braku dobili su petero djece, dvanaestoro unučadi i jedno praunuče, navodi se dalje.

Porijeklom su sa Sardinije, Antonio C. je navodno upoznao Rozu C. tridesetih dok je služio kao dio talijanskih karabinjera - oružanih snaga - u njenom rodnom Napulju.

Talijanski tisak ukazuje na južnjačku krv para kao "okidač" raskida.

Kada se razvod Antonija i Roze C. završi, oni će postati najstariji razvedeni par i preuzet će počasnu titulu od 98-godišnjeg britanskog para koji se razveo 2009. godine nakon 36 godina braka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok