Popularno Magazin

  • Short title article: Trik

Znate očistiti svoje radne ploče, ormariće i kupaonsku opremu, ali možda zaboravljate na jedno važno područje i u kupaonici i u kuhinji - slavina na sudoperu.

S vremenom se mogu nakupiti tvrda voda i kamenac, a iako se čini da je uklanjanje teško, postoji jednostavno rješenje - limun.

Kako biste se riješili nakupljanja kamenca i tvrde vode na vašoj slavini, jednostavno pričvrstite limun na nju i pustite da citrus učini svoju čaroliju, piše Life Savvy. Prenosi Večernji.hr.

Vjerojatno ste već vidjeli sličan trik. Mnogi ljudi pričvršćuju vrećicu octa na kraj svoje slavine kako bi razbili kamenac. Ipak, budimo iskreni, miris je užasan i osim ako niste posebno oprezni, ocat bi lako mogao doći posvuda. Zato je limun bolja metoda - barem kada su u pitanju miris i nered.

Da biste upotrijebili ovaj trik za čišćenje, prerežite limun na pola i stavite ga na svoju slavinu. Ako neće stajati sam, možete ga pričvrstiti gumicom za kosu. Nakon što je osiguran, ostavite limun da stoji na vašoj slavini jedan do dva sata.

Nakon isteka vremena, izvadite limun. Kamenac bi se trebao očistiti, ali možda bi moglo ostati nekoliko ostataka. Ako je tako, izribajte ta područja limunom ili mekom spužvom i gotovi ste.

Zašto ovo radi? Iz istog razloga kao što to čini i ocat. Dok bijeli ocat sadrži octenu kiselinu, limun sadrži limunsku kiselinu koja s vremenom može razgraditi kamenac. To je razlog zašto je limun tako izvrstan čistač za sve, od dasaka za rezanje do perilice posuđa i pećnice. Ako želite čistiti kupaonsku ili kuhinjsku slavinu bez nereda, sa svježim mirisom, uzmite limun!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok