• Short title article: Iznenađen hranom

ATP turnir iz serije 250 Srpska Open počinje ovaj tjedan u Banjoj Luci. Na turniru će nastupati neki od vrhunskih tenisača - Novak Đoković, Andrej Rubljov i Borna Ćorić.

Jedan od tenisača koji će igrati u Banjoj Luci je i Japanac Taro Daniel, 98. igrač na ATP ljestvici. Japanac je na društvenim mrežama poručio da je sretan što je došao u državu koja je propatila u ratu i da je prvi put u Bosni i Hercegovini. Piše Večernji.hr.

A nakon što je u restoranu u Banjoj Luci naručio porciju miješanog mesa, ostao je iznenađen količinom koju je dobio.

- Ovdje imaju najveće porcije hrane - napisao je Japanac.

 

- Prvi put u životu sam u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini. Ovo je zemlja koja je u nedavnoj prošlosti mnogo propatila i često je neprepoznata. Rat u Bosni je završio 1995. i imao je najviše žrtava u svim jugoslavenskim ratovima. Velika je čast sudjelovati na jednom od najvećih međunarodnih sportskih događaja u povijesti ove zemlje. Nadamo se da će naši napori na terenu donijeti barem i najmanju dozu radosti mještanima.

Razlog prelaska turnira u Banju Luku iz Beograda je kako bi organizatori turnira u glavnom gradu Srbije mogli napraviti iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizirati turnir iz ATP 500 serije. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok