• Short title article: Pogreška lutrije

U uredu lutrije u Washingtonu zaposlenik mu je kazao kako njegov listić nije dobitan te kako ga može baciti u smeće.

Amerikanac John Cheeks, koji je mislio da je dobio 340 milijuna dolara na lutriji, tužio je organizatore i web stranicu koja je njegove brojeve objavila greškom. Cheeks je ustvrdio kako je svoje brojeve na web stranici vidio 8. siječnja, nakon što je kupio listić za Powerball izvlačenje održano dan ranije.

U svojoj tužbi tvrdio je da su njegovi brojevi, kombinacija obiteljskih rođendana i drugih važnih brojeva, bili online tri dana. Unatoč tome, brojevi objavljeni na web stranici nisu bili oni koji su izvučeni u izvlačenju jer je tvrtka sa sjedištem u Washingtonu slučajno objavila pogrešne brojeve.

U svojoj tužbi, Cheeks je rekao da je odbijen kad je pokušao potraživati ​​listić. U uredu lutrije u Washingtonu zaposlenik mu je kazao kako njegov listić nije dobitan te kako ga može baciti u smeće. Umjesto toga, Cheeks ga je pospremio u sef i kontaktirao odvjetnika, navodi Sky News. Prenosi Večernji.

"Čak i ako je napravljena pogreška, postavlja se pitanje: Što učiniti po tom pitanju? Postoji presedan za ovo, sličan slučaj koji se dogodio u Iowi, gdje je izvođač priznao pogrešku i isplatio dobitak", kazao je odvjetnik Richard Evans.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok