Sportskim klubovima bit će omogućen djelomični otpis dugovanja i potpisivanje sporazuma o reprogramu preostalog duga na rokove maksimalno do deset godina.

Potvrdio je to Feni izaslanik Kluba Srba Slađan Ilić, čije je predložene izmjene Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskih kolektiva danas odobrio Dom naroda, a očekuje se da će to uskoro učiniti i Predstavnički dom Federalnog parlamenta. 

- Naime, sadašnje zakonske odredbe dovode klubove u tešku situaciju jer je propisano da se prihvaća postupak otplate dospjelog poreznog duga nastalog do 31. prosinca 2013. godine - kaže Ilić.

Zakon je, podsjeća, stupio na snagu 16. svibnja 2014. godine, a daje mogućnost reprogramiranja poreznog duga, otpisa zateznih kamata i umanjenja glavnice da bi se ostvarile pretpostavke za normalno funkcioniranje sportskih klubova.

To znači potpisivanje sporazuma s Poreznom upravom s tim da se zahtjev dostavlja nadležnoj kantonalnoj poreznoj upravi u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu Zakona, a zaključno s 15. srpnjem 2014. godine.

U međuvremenu se ispostavilo da se rokovi ne mogu ispoštovati i da mnogi klubovi ne mogu poslovati.

Radi toga, Ilić je predložio da se izmjene usvoje po skraćenom postupku, po kojim bi se „naplata i otpis poreznih dugova odnosili na sve dugove nastale do 31. prosinca 2016. godine“.

S navedenim je suglasna i Vlada Federacije BiH smatrajući da će klubovi biti dovedeni u povoljniju situaciju i da će im biti omogućeno sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima te biti olakšano dobivanje licenci bez kojih ne mogu sudjelovati na europskim i svjetskim natjecanjima.

S ovom točkom završeno je izvanredno zasjedanje Doma naroda Parlamenta FBiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije sport