Rad na infrastrukturi i jačanje omladinskog pogona odranije je cilj HNK Kupres.

Tome u prilog ići će i novi predsjednik, po zanimanju magistar cestovnog prometa Mirko Ćaleta, koji će u ožujku napuniti tek 28 godina. S njim u klubu vjeruju da će zadržati drugoligaški status te realizirati očekivanja s početka teksta.

- Obnavljanje i jačanje infrastrukture i omladinskog pogona, na tom ćemo raditi u mom mandatu. Svjestan sam da je situacija sa seniorskom momčadi složena i nalazimo rješenja kako bismo sezonu uspješno priveli kraju, govori nam na početku razgovora Ćaleta svjestan u kakvim mu je uvjetima raditi. Kupres kao nogometni klub osnovan je davne 1924. godine. Ove godine se obilježava 20 godina od reaktiviranja kluba. Bilo je to 1997. godine, nakon rata. Piše Večernji.ba.

- Okrenuli smo se igračima iz domaćeg pogona i to može utjecati na rezultate u proljetnom dijelu sezone, ali ja vjerujem u ovaj klub. Vjerujemo u ostanak u Drugoj ligi Jug. Međužupanijska liga nije katastrofa, ali moramo se boriti da klub ostane u ligi, ističe Ćaleta. Ono što raduje upravo su omladinski pogoni u koje Mirko Ćaleta osobito vjeruje jer su mladi temelj opstanka i zalog za budućnost. - Imamo tri kategorije omladinskog pogona i to nam je jamstvo za bolje sutra u HNK Kupres. Dugoročni plan našeg kluba je aktivno sudjelovanje u edukaciji mladih u Kupresu, bilo na sportskom, ali i svakom drugom bolju, istaknuo je novi 28-godišnji predsjednik HNK Kupres. Trenutačno, u svim kategorijama HNK Kupres ima oko stotinjak igrača. Podršku novom vodstvu dao je i legendarni dinamovac Goran Jurić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok