U sklopu 21. kola Druge nogometne lige FBiH – jug Kamešnica je na Bilom Polju ugostila HNK Slugu iz Uskoplja i uvjerljivo slavila rezultatom od 5:1.

Sami početak utakmice nije obećavao jer su gosti poveli u 12. minuti preko mladog Armina Abazovića. Naime, iz prekida gosti pogađaju stativu a odbijenu loptu uspješno u mrežu Kamešnice posprema već spomenuti Abazović.

Nakon primljenog gola Kamešnica igra mnogo ozbiljnije i čvršće što rezultira stvaranjem nekoliko dobrih prilika koje napadači Kamešnice, Krezo i Čeko te kapetan Pavić ipak ne iskorištavaju na najbolji način.

Na odmor se odlazi s minimalnom prednošću za goste.

Na samom početku drugog poluvremena nogometaši Kamešnice su dodatno podigli igru te presingom prisiljavaju Slogu na greške i već u 48. minuti Kamešnica dolazi do poravnanja od 1:1 preko Pave Čeke.

U 54. minuti Stjepan Krezo nakon lijepe akcije glavom povećava na 2:1.

U 81. minuti džoker s klupe Edib Velagić sjajno se oslobađa svojih čuvara te povećava vodstvo Kamešnice na 3:1.

U 86. minuti gledatelji su mogli uživati u još jednoj majstoriji Ediba Velagića i četvrtom golu za Kamešnicu na današnjoj utakmici.

U 90. minuti gol za konačnih 5:1 glavom postiže danas raspoloženi Stjepan Krezo na odlični ubačaj Mirka Klišanina.

Nakon nekoliko kola u kojima su napadači Kamešnice imali problema s realizacijom znali smo da će se upornost kad tad isplatiti. Upravo se to dogodilo danas. Konačni rezultat je mogao biti i uvjerljiviji no isto tako Sloga je imala nekoliko prilika koje nije iskoristila. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Kamešnice koja se ovom pobjedom probila na 10. mjesto na tablici.

U narednom 22. kolu Kamešnica putuje u Ljubuški gdje će odigrat utakmicu s još jednom Slogom (Ljubuški). Nadamo se nastavku ove pozitivne serije.

NK Kamešnica

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok