Foto: Arhiva

Prekjučer je održano 9. izdanje utrke Grand Prix Mobiliar koje je ponudilo jako uzbudljivo biciklističko natjecanje.

Utrka je bilo jako dobro posjećena sa gledateljima koji su animirali utrku od samog starta sve do cilja u Kiesenu. Prvi dio utrke se vozio po relativno ravnoj i brzoj stazi, što je uzrokovalo brojne skokove i pokušaje bijega kod vozača. Piše Bike Magazin.

Na sredini utrke duge 104km, veći dio grupe je uspio da napadne, odvoji se i sa raznim skokovima i pokušajima bijega načini utrku jako uzbudljivom, što je na kraju uspjelo sedmorici vozača da se odvoje i naprave bijeg. Nitko od sedmorice vozača nije uspio da napravi kontra napad i bijeg, tako da je pobjednika odlučivao sprint u posljednjim kilometrima utrke. Nico Selenati (Team MG Project) je bio najbrži sprinter na 9.izdanju Grand Prix Mobiliar. Na drugom mjestu završio je Siarhei Shauchenka (Centre Mondial du Cyclsime), dok je Flückiger Lukas (Swiss National Team MTB) završio na trećem mjestu. Antonio Barać (Centre Mondial du Cyclsime) završio je na četvrtom mjestu, a sekunda dijelila od postolja.

"Ovo je moja druga utrka ovaj vikend, prva je bila u subotu "GP Valentin" gdje sam završio na 11.mjestu. Timski kolega je bio u dobroj poziciji, imali smo bijeg sa 6 vozača, tako da smo pokrivali bjegove i završio je na 3.mjestu. Jučer smo vozili utrku Švicarskog kupa, imali smo odličnu konkurenciju. Dužina kruga je bila samo 5 km, tako da je utrka ličila na pravi Kriterijum. Iz kruga u krug grupa je bila sve manja i na kraju je ostao bijeg od 7 vozača. Imao sam kolegu u bijegu i pokušavali smo pobjediti uz kontra napade jer nam sprint i nije jača strana. Na kraju je ipak utrku odlučivao sprint, tako da je timski kolega iz bjelorusije je uspio doći do 2.mjesta, a ja sam se zadovoljio 4.mjestom. Kako kažu drvena medalja", izjavio je Antonio Barać.

“Ipak zadovoljan sam formom i načinom vožnje na utrci, već od petka počinje etapna utrka "Tour de Mirabel", što je konačno utrka po mom ukusu, a vikend nakon toga lovimo rezultat na "Beograd-Banja Luka" sa ekipom Metalac, a nadam se dobrim rezultatima", dodao je Antonio.

Osim Elite i Amateri kategorija, svoju priliku dobili su i mladi biciklisti, tako da su na utrci nastupili mladi natjecatelji u kategorijama U17, U15, U13 i U11. Utrka je održana po lijepom i sunčanom vremeu, a otvorena je vožnjom kategorije Hobby.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok