S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine s početkom u 11 sati održati turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“.

Sudjeluju košarkašice iz Sarajeva, Drvara i Livna. Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Turnir mladosti i sporta upriličen je povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti za uspostavljanje dijaloga i doprinos razvoju, 21. svibnja (priznat od UN-a), a bit će popraćen i humanitarnim sadržajem.

Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna, kolače, razna peciva i ostale slastice svojim sugrađanima ponudit će Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna i članovi duhovno karitativne Udruge „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada.

Simboličnom ‘kupnjom’ slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljenu kutiju, pomoći ćete obnovi i prilagođavanju obiteljske kuće potrebama sestre i brata, Ane i Ivana Budić, koji boluju od multiple skleroze. Duvanjske „Kapi ljubavi“ sa svojim utemeljiteljem i voditeljem fra Jozom Radošem  Đokom već su pristupile rekonstrukciji, a da bi se cijeli proces okončao i pomoglo majci Blaženki koja sama skrbi za oboljelu djecu, potreban je i vaš „kolačić dobre volje“ i „kapljica ljubavi“.

Stoga... pozivamo sve ljude dobre volje, naše gospodarstvenike (koji su pokazali da imaju srca za potrebne), institucije i ustanove da podrže mlade u turniru i humanitarnu akciju za obitelj Budić.

Izjave za medije bit će upriličene u 12:00 na Trgu, prije finalne utakmice.

Nakon turnira za košarkašice bit će upriličen ručak u Hotelu “Park” (13:30), a u 14:30 Radionica na temu Tolerancija i Nenasilna komunikacija, te od 16 sati obilazak grada.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok