Prije pedeset godina Dinamo je osvojio Kup velesajamskih gradova, preteču današnje Europske lige.

Obljetnicu osvajanja jedinog europskog trofeja u povijesti hrvatskog klupskog nogometa GNK Dinamo odlučio je proslaviti organizacijom turneje u kojoj je trofej proputovao Hrvatskom, a u BiH turneja je održana jučer u Čitluku te u Tomislavgradu, koji su danas poslijepodneva posjetili igrači iz 1967. godine: Fahrija Dautbegović, Stjepan Lamza i Slaven Zambata. Piše Mandino selo.

Program Trophy Toura u Tomislavgradu započeo je danas u 16 sati, u središtu grada, gdje su Dinamove legende iz 1967. godine položile vijenac i upalile svijeće pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima. Nakon toga su posjetili spomen-baziliku i Franjevački muzej gdje ih je primio i proveo gvardijan fra Sretan Ćurčić. Potom je u Skupštini HBŽ održano druženje s predstavnicima medija i navijačima kluba. Na sve upite Dinamove legende spremno su odgovarali, zaslužujući pljesak okupljenih.

Nakon toga je održano službeno predstavljanje trofeja, druženje s građanima na prostoru novoga parka, pokraj autobusnog kolodvora, a Dinamova trojka se čitav dan strpljivo fotografirala sa svima koji su to htjeli i kojih je bio nemali broj.

Lijep događaj za naš grad a za njegovu organizaciju moramo spomenuti i glavnoga “krivca” Matu Tokića, povjerenika Dinama za našu općinu, koji je s upravom kluba i dogovorio ovaj događaj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok