Miroslav Ćiro Blažević s nevjericom i iznenađenjem primio je vijesti o pokušaju atentata na Zdravka Mamića u Tomislavgradu.

„Trener svih trenera“ nije u velikoj ljubavi s Mamićem i nikada se nije libio otvoreno i vrlo oštro kritizirati njegov rad i poteze za koje je smatrao da su pogrešni, ali ovo doživljava gotovo kao napad na njega lično, ali i, kako kaže, „sve normalne ljude“.Piše Avaz.

- Šokiran sam bio kada sam čuo šta se desilo. Zar je moguće da se tako puca i praktično organizira lov na jednog čovjeka?

Pazite, Mamića možete voljeti ili ne, možete da poštovati ili ne, ali rezultate mu ne možete zanemariti. Pa on je od jednog siromašnog kluba kojemu je prijetilo gašenje stvorio ekipu koja se ravnopravno nosi s Juventusom, Ajaksom i ostalim europskim velikanima. Da se tako puca i želi neko ubiti... To me duboko vrijeđa kao čovjeka – kaže Blažević za Avaz.

Ćiro ne želi špekulirati ko zapravo stoji iza ovog pokušaja ubojstva, pogotovo jer se u medijma, posebno u Hrvatskoj, već objavljuju razne teorije onih koji su uvijek „dobro upućeni u sve i svašta“.

- Vjerujem da će policija u BiH vrlo brzo pronaći počinioce ovog gnusnog akta, ali i da će se otkriti prava pozadina svega i nalogodavci atentata. Digla se velika halabuka oko svega. Evo pratim mnoge evropske medije koji su, naravno, sve pratili i objavili. Pa gdje mi to živimo? - pita se Ćiro.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok