Neke dvojbe hoće li Zlatko Dalić nastaviti voditi Vatrene umjetno su i nepotrebno stvorene. Napravio je odličan posao u Ukrajini, ima podršku javnosti, čak iznad očekivanja veliku, i dakako da njega pravi posao s reprezentacijom tek čeka.

U ponedjeljak je sjednica Izvršnog odbora HNS-a, a prema informacijama iz Vukovarske vodstvo Saveza Daliću će ponuditi dvije opcije: ili da ostane za dva susreta u play-offu pa se potom razgovara o ugovoru do 2020. godine, ili da odmah potpiše na duži rok. Kroz razgovor s njima doći će se do odluke. Pišu Sportske novosti.

Podsjećamo, Niko Kovač i Ante Čačić, kad su preuzimali nacionalnu vrstu, premda je to bilo u finišu kvalifikacija, istog su časa dobili ugovor i za sljedeći ciklus, neovisno kako završi.

Prema prvom planu IO se trebao sastati u utorak, ali je to odgođeno. Na taj je način Dalić pomalo nespretno ostao na čekanju, no zapravo se sve zna. Uostalom, delegacija HNS-a u utorak će u Zürichu biti na ždrijebu doigravanja za SP, u njoj je već predviđeno ime - Zlatko Dalić.  Međutim, IO HNS-a ima problema s kvorumom pa treba naći termin kad će članovi biti slobodni.

Od 17 njih, aktivno ih je ovog časa 11, pritom se Damir Mišković praktično nikad ne pojavljuje na sjednicama, a za kvorum ih treba devet. Poznato je da je Zdravko Mamić sam podnio ostavku, a petorica su zamrznula mandat da ne bi bili su sukobu sa zakonom jer obnašaju političke funkcije, pritom i dva dopredsjednika Marijan Kustić i Đuro Bukvić.

Do ponedjeljka će čelnici Saveza obaviti još jedan sastanak s vodećim ljudima Grada Zagreba, nakon toga će se znati hoće li definitivno odustati od kampa na Sveticama ili će se ipak naći rješenje da se krene s njegovom izgradnjom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok