Carlo Ancelotti da bude izbornik reprezentacije Hrvatske, čim se plasira u Rusiju preko Grčke pod vodstvom Zlatka Dalića...

Ancelotti bi vodio Hrvatsku na Mundijalu. Dao bi financijski popust, što god to značilo za trenera koji je u Realu imao oko 7,5 milijuna eura godišnje, a u Bayernu i preko 10 milijuna eura. Piše Slobodna Dalmacija.

Provala je ob(j)avljena, informacija je u eteru, ugledna i nadasve ozbiljna La Gazzetta dello Sport objavila da je Ancelotti kontaktiran (preko posrednika), HNS-u za velika imena treba veliki trener za veliku smotru, Luka Modrić kojeg je Ancelotti vodio s Realom do krova Europe (čuvena jubilarna 10. titula Reala iz 2014. godine) bitna je karika u priči, ideji, koju nipošto ne treba odbaciti...

Zlatko Dalić, pak, trenutačni i privremeni izbornik reprezentacije Hrvatske, zasut informacijama kako mu već traže naslijednika, odmah je otklonio pomisao da komentira takvo što:

- To me uopće ne zanima, niti me imalo tangira. Jedino me zanima Grčka, dvije utakmice protiv njih, taktika i kako im se suprotstaviti. Kako proći do Rusije i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Zanima me da bude pun Maksimir i da dobijemo podršku krcatog stadiona! I da prođemo dalje.

Pa da kormilo predate Ancelottiju? Pa je li vas netko zvao iz Saveza i kazao, da, mislimo o Ancelottiju ili da vam kaže, ne brini, sve su novinari izmislili?

- Rekao sam vam moj stav, ja kako idem pošteno, tako i nastavljam pošteno. Zanima me samo Grčka, pun Maksimir, naš prolaz dalje – čvrst je odgovor Dalića.

Dobro pozna Hrvate

Koliko smo shvatili, nitko ga iz Saveza do popodnevnih sati nije nazvao, ili to jednostavno Dalić nije želio reći. Jasan je njegov stav: samo Grčka...

A što (mu) se iza leđa krčka i je li provala ugledne Gazzette potkrijepljena čvrstim dokazima, Dalić ne zna i ne želi ulaziti u to, nije ni bitno.

Svjetski mediji donose hrvatsku intrigu kako je Carlo Ancelotti kontaktiran od strane našeg Saveza koji ga nagovara da razmisli i ako se Hrvatska plasira (što je zadatak Dalića) prihvati Hrvate voditi na Mundijalu.

Jednokratni zahvat bi to bio: Ancelotti pozna Hrvatsku i Hrvate, vodio je Stanića u Parmi, Šimića i Bobana Milanu i što je najvažnije Modrića i Kovačića u Real Madridu.

Baš je Modrić u Realu ta spona koja bi bila najčvršća u hipotezi i činjenica da je Ancelotti – besposlen.

Treba li posebno predstaviti Ancelottija? Im 58 godina, osvojio je puste trofeje, za kormilom Milana, Paris St. Germaina, Chelseaja, Real Madrida, Bayerna...

Iza njega je friški razlaz s Bayernom, koji je – nakon zajedničkog osvajanja titule njemačkog prvaka – kontroverzan. Da su igrači Bayerna fizički nespremni, da se zavadio sa senatorima, o Ancelottiju se hrapavim riječima izrazio sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić označivši ga kao krivca za trenutačno potonuće Bayerna.

Znate što bi Ćiro rekao Salihamidžiću? Sine, Hasane, dirnuo si u Himalaju. Jer, kakav je to trener bez otkaza? Za Ancelottija govore trofeji, kvaliteta...

E sad, Ancelotti je isto krvav ispod kože, njegov pomoćnik u Bayernu je bio sin, 28-godišnji Davide, ima svoju svitu pomoćnika. Bi li i njih poveo za kormilo (Dalićeve) Hrvatske?

U godini kad mu teče plaćeni razlaz s Bayernom (odradio je tek nešto više od godine u trogodišnjem kontraktu), ne izgleda nemoguće prihvatiti “izlet u Rusiju” s Hrvatima, na ruski front, za bilo kakvu gažu?! Pomogli bi jedni drugima, a na ljeto opet svatko svojim putem. Ancelotti preferira voditi klub....

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok