Carlo Ancelotti odlazi u Kinu, navodno je u Londonu minulih dana sve već dogovorio za svoj novi, višemilijunski angažman, je li već i potpisao?

Talijanskom stručnjaku nova destinacija trebao bi biti bogati Guangzhou Evergrande koji bi s Carlettom zamijenio Brazilca Felipea Scolarija. Piše Slobodna Dalmacija.

O odlasku Ancelottija u Kinu govorilo se već početkom rujna, dok je bio za kormilom Bayerna, a što je provalio na njemačkim tv-postajama Mario Basler, nekadašnja nogometna veličina Werdera i Bayerna i njemačkog "elfa", a danas ugledni tv-komentator nogometnih zbivanja u emisiji koju vodi njegov suigrač iz Bayerna Thomas Helmer.

Tada je Ancelotti odgovorio kako je njegov odlazak u Kinu "dobra šala", ali mu to svejedno nije pomoglo da mu predsjednik Bayerna Uli Hoeness, Uli ga nije volio – uruči otkaz. Ne zbog Kine, nego zbog narušenih odnosa u svlačionici Bayerna.

Sad je izvrila informacija kako je HNS razmišljao o Ancelottiju, što je Davor Šuker u razmaku od 12 sata demantirao, međutim indiskrecija potvrđuje da je ideja postojala, posredno.

No, uzbuna se digla zbog naknadne reakcije talijanskih novinara koji su dokučili ideju o Hrvatskoj i talijanskom treneru nakon što je Ancelotti u Londonu (gledao je sad s tribina meč Lige prvaka Chelsea – Roma 3:3, sudar svojih bivših klubova) već stupio u kontakt s Kinezima!

Navodno se radi o ugovoru teškom 20 milijuna eura godišnje.

Uglavnom, pratit ćemo kad će se oglasiti angažman Ancelottija u Kinu, potvrde dolaze i od Carlovih bliskih prijatelja, a ima ih dosta u Hrvatskoj. No, nije još za objavu. Odatle i potvrde da je "bilo naznaka da se Ancelottija privoli i za Hrvatsku", dakle gdje ima dima ima i vatre, makar je Davor Šuker brzo pogasio požar, udijelio packe Gazzetti dello Sport i odmah kompletirao stručni stožer Dalića s pomoćnicima Olićem, Srnom i Ladićem (nije još prošla ideja o Borimiru Perkoviću s klupe Šibenika).

Ancelotti, dakle, ide u Kinu. Navodno će do Nove godine jesen i početak zime provesti u Vancouveru, sviđa mu se kanadski zimski ugođaj i učit će - kineski. Je li u Londonu već potpisao kontrakt i nije li to Guangzhou Evergrande?

Nakon jučerašnje munje da i HNS razmišlja o Ancelottiju, nastavak priče kakav god bio – zanimljiv je.

A Zlatko Dalić može biti miran.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok