Snažno je u Srbiji odjeknula vijest kako bi Lothar Matthäus (56) mogao preuzeti reprezentaciju Kosova koja je u proteklim kvalifikacijama premijerno pokušala izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, a natjecala se u skupini s Hrvatskom.

Ipak, nakon samo jednog osvojenog boda savez se zahvalio izborniku Albertu Bunjakuu, a njegov nasljednik trebao bi postati legendarni Nijemac, piše kosovski Zeri.

Ta vijest razočarala je brojne navijače u Srbiji jer je Matthäus godinu dana vodio Partizan (2002./2003.) i odveo ga do naslova prvaka. Doduše, naprasno se rastao od beogradskog kluba te preuzeo mađarsku reprezentaciju, a ujedno je potom i tužio crno-bijele jer mu nisu isplatili ugovorom zajamčenih 15 posto od prodaje talentiranog Igora Duljaja.

Njemački stručnjak u ponedjeljak se sastao s predsjednikom kosovskog nogometnog saveza Fadilom Vokkrijem, a Kosovo bi mu nakon vođenja bečkog Rapida, Partizana, Mađarske, Atletico Paranaensea, Red Bull Salzburga, Maccabija Netanye i Bugarske trebalo biti novi izazov.

Neki srpski mediji sve su popratili s naslovima poput 'Nizak udarac', 'Šamar Srbima'...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok