U sklopu 21. kola Druge nogometne lige FBiH – Jug na Bilom Polju se igrao gradski derbi između Kamešnice i Troglava 1918 u kojem su uspješniji bili igrači Kamešnice rezultatom od 1:0.

Lijepo i sunčano vrijeme privuklo je veliki broj navijača obje momčadi i bilo bi lijepo da gledatelji i u buduće u ovakvom broju nastave dolaziti na domaće utakmice naših drugoligaša. Obje navijačke skupine tijekom cijele utakmice su bodrile svoje nogometaše što je cjelokupni dojam utakmice diglo na jedan viši nivo. U dva navrata smo vidjeli bakljadu Konjice pa je sudac nakratko morao prekinuti utakmicu da bi se baklje uklonile s terena dok je vjetar koji uvijek puše na Bilom Polju vrlo brzo otpuhao dim.

 

Obje ekipe su u utakmicu ušle vrlo oprezno i većina prvog poluvremena je prošla u taktičkom nadmudrivanju na sredini terena. Početnu nervozu sjajnim pogotkom za Kamešnicu razbija Stjepan Krezo u 17. minuti. Krezi je ovo ukupno 8. pogodak ove sezone kojim se učvrstio na prvom mjestu po postignutim golovima za Kamešnicu.

Nakon postignutog pogotka igrači Kamešnice pomalo preuzimaju inicijativu te su sve bliži vratima Troglava 1918 no ipak prvo poluvrijeme završava rezultatom od 1:0.

U drugom poluvremenu Kamešnica nastavlja s dominacijom na terenu no izgledne prilike ne pogađaju mladi Šimunac,  veteran Velagić i već spomenuti Krezo koji iz jedne prilike pogađa gredu.

Pred sam kraj utakmice igra Kamešnice je malo pala što Troglav 1918 pokušava iskoristiti no bez većeg uspjeha tako da je ovaj gradski derbi završio pobjedom domaćina od 1:0.

Da utakmica s Neumom u kojoj je Kamešnica vodila rezultatom od 2:1 nije prekinuta ovo bi bila četvrta pobjeda zaredom što ukazuje na uzlaznu formu igrača trenera Sučića.

U narednom 22. kolu Kamešnica putuje na teško gostovanje u Tomislavgrad dok Troglav 1918 kod kuće dočekuje Turbinu. Navode klupske stranice NK Kamešnica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok