Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić dan uoči ogleda protiv Danske u osmini finala SP-a u Rusiji, govorili su na konferenciji za medije.

Podatak da Danci nisu izgubili 18 utakmica dovoljno govori o kvaliteti njihove momčadi. Bit će jako teško, ali opet ponavljam da će sve ovisiti o nama i o tome kako se mi postavimo. Moramo biti strpljivi, no to ne znači da ćemo igrati "na nulu". Strpljenje ne znači defanzivu i čuvanje rezultata, jer mi nemamo što čuvati, bit ćemo oprezni i čekati svoju šansu, izjavio je Zlatko Dalić. 

Odigrali smo fenomenalno u skupini i možemo biti ponosni, ali to sve treba zaboraviti i pokušati to prenijeti na sutrašnju utakmicu, koja će biti veliki ispit. Vrijeme je da ova generacija prijeđe tu prepreku na kojoj smo prije padali. Mislim da smo sposobni to napraviti, pokazali smo u skupini da možemo. Igramo protiv čvrste i neugodne ekipe, imamo veliki respekt prema njima i očekuje nas teška utakmica, ali također imamo i veliko samopouzdanje nakon dobrih igara u skupini, smatra kapetan Vatrenih Luka Modrić. 

>>> Svi na trg: U nedjelju pratite utakmicu Hrvatske i Danske u Livnu

Za Eriksena mogu reći da je fenomenala igrač, svjetska klasa, koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu i najvažniji je danski igrač. No, ono što će odlučivati utakmicu je kako će tko igrati kao ekipa. Pojedinac ne može sam, najbitnije je kako ćemo na terenu funkcionirati kao ekipa, dodao je Modrić.

Nemamo nikakav pritisak, mi smo ovdje došli nešto napraviti, a to smo napravili u grupnoj fazi. Igrali smo sjajno, no to nam neće značiti ništa ako sutra ne uspijemo. Dobre igre iz skupine daju nam sigurnost, no na to se više nećemo vraćati. Sutra nas čeka veliki posao, ali kao i uvijek, ja sam veliki optimist i imam povjerenja u svoju ekipu. Naravno da nam godi to što nas prepoznaju kao dobru momčad, ali opet ću ponoviti, to ništa ne znači ako to sutra ne potvrdimo, rekao je Dalić.

Zanimljivo je kako je svatko od hrvatskih igrača koji je bio na konferenciji za medije, kasnije zabio pogodak. Hoće li to ponovo uspjeti Luki Modriću protiv Danske?

Nije bitno tko će zabiti gol, bitno je da mi prođemo dalje, najbitniji je uspjeh reprezentacije bez obzira tko zabije. Vidjet ćemo hoće li se takva situacija nastaviti, ako ne zabijem, isključit ću se s društvenih mreža, s osmijehom je dodao hrvatski kapetan. 

Imamo sjajnu momčad, 22 igrača, i uvijek imamo dobra rješenja. I protiv Islanda se nisam bojao, znam da imamo kvalitetne igrače i na klupi koji mogu biti dobra alternativa. Ali ovo je hrvatska reprezentacija, nema prve i druge momčadi, uvijek igra Hrvatska bez obzira na to tko je u postavi, rekao je Zlatko Dalić te zaključio: Kako god ovo završi, ovo će zauvijek biti najljepši trenuci moje karijere. (HRT)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok