Foto: HRT

Tri dana do četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva protiv domaćina Rusije, s novinarima su se družili hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Ante Rebić. 

Gledali smo skoro sve utakmice ruske reprezentacije, protiv Španjolske su igrali u drugom sistemu, ali moraš se prilagoditi svakom protivniku. Protiv njih su pogodili taktiku, no mi ćemo se pripremiti za svaku varijantu, izjavio je Perišić.

S Perišićem se slaže i Rebić: Analizirali smo Ruse, kako u grupnoj fazi, tako i protiv Španjolaca, ali mi se moramo koncentrirati na nas. Kvalitetnija smo ekipa, ali to moramo pokazati i na terenu. Mislim da ćemo mi biti ti koje će se najviše pitati u toj utakmici.

Koliko Rebiću godi činjenica da ga vide kao Olićevog nasljednika?

Naravno da mi godi usporedba s Olićem, iako baš nismo slični igrači. On je davao 300 posto kao i ja. Igrom slučaja sam dobio njegov dres, nije bilo namjerno, bio je slobodan, rekao je napadač Eintrachta. 

Obilježava se 20 godina velike pobjede nad Njemačkom u četvrfinalu SP-a 1998., gdje ste bili tada i kakav je osjećaj biti u sličnoj prilici ponoviti to?

Naravno da se sjećamo toga, bili smo djeca i sanjali da dođemo u ovakvu situaciju, da predstavljamo svoju zemlju. Nadam se da ćemo proći i dalje, jedva čekamo tu utakmicu i nadam se da neće biti straha do zadnje sekunde, rekao je Perišić. 

Imao sam četiri godine, ne sjećam se svega, ali znam da smo pekli roštilj i gledali utakmicu. Kasnije, kad je bio SP u Japanu, to mi nije ostalo u sjećanju, ali ta utakmica protiv Nijemaca jest. Sad imamo priliku ponoviti taj uspjeh i jedva čekamo utakmicu s Rusijom, s osmijehom je istaknuo Rebić. 

O atmosferi u klubu i reprezentaciji....

Sigurno da ne može biti ista atmosfera u klubu i u reprezntaciji. Tu smo svi naši, nama je ponos i čast igrati za reprezentaciju. Skupa smo već mjesec i pol i svi dišemo kao jedan i to se vidi, kako na utakmici, tako i na treningu, kaže Rebić.

Već smo 40 dana skupa, nije lagano, ali imamo isti cilj. Borit ćemo se koliko je moguće da napravimo velike stvari, iako smo ih već sada napravili. Sada ćemo probati otići korak dalje, izjavio je Perišić. 

Koje igrače bi izdvojili kod Rusa?

Gledali smo sve četiri utakmice Rusa, imaju dobro organziranu ekipu, par pojedinaca, ne bih izdvajao imena, ali znamo koje su im najjače karike, kaže Perišić.

Njima je ekipa najveća snaga, imaju par pojedinaca koji iskaču, ali njihova momčadska igra njihov je najveći adut, a igraju i kod kuće, rekao je Rebić.

Koliko je Luka Modrić važan za momčad?

Svaku utakmicu postavljate ovo pitanje i uvijek dajemo isti odgovor. Svi znamo što Luka znači za momčad. On je naš vođa, je li on najbolji igrač do sada, jedan od boljih sigurno jest, a hoće li biti najbolji igrač na turniru, to sada nije bitno, važno je da mi napravimo što bolji rezultat, rekao je Perišić. 

Važnost Nike Kovača u karijeri Ante Rebića?

S Nikom surađujem već dugi niz godina, mogu reći vrlo uspješno i mogu reći da mi je dosta pomogao u karijeri, sada je on trener Bayerna. Trenutno mi je fokus na SP-u, tako da ne bih sada o tome, o tome i svemu ostalome možemo poslije SP-a, rekao je Rebić. 

Usporedba ove generacije s onom iz 1998.?

Puno se uspoređivalo nas i generaciju 1998. Mi se nadamo da možemo barem do toga, ako ne i bolje. Svi smo svjesni svoje kvalitete i nadam se da bismo mogli nakon 20 godina opet ostvariti povijesni uspjeh, rekao je Perišić.

Sada se igra drugačiji nogomet, oni su u to vrijeme ostvarili vrhunski rezultat, mi smo na dobrom putu da to ponovimo i odemo što dalje, optimističan je bio i Rebić.

Pogledajte video HRT-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok