Mario Mandžukić je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju igrao 11 godina. Tijekom karijere odigrao je 89 utakmica za vatrene i zabio 33 gola.

Mandži su se zahvalili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić na internetskoj stranici HNS-a.

- Znam koliko je svakom igraču teško reći zbogom reprezentaciji, kao što je i nama teško prihvatiti svaki odlazak. No, trebamo razumjeti i poštovati takve odluke, posebno uzimajući u obzir fenomenalan uspjeh reprezentacije u Rusiji. Mariju možemo samo skinuti kapu za sve što je dao reprezentaciji u ovih 11 godina, a posebno za doprinos tom povijesnom srebru - izjavio je predsjednik HNS-a Šuker i dodao:

- Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojima je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju. Sve to čini ga istinskim velikanom hrvatske reprezentacije. U ime nogometne obitelji, zahvaljujem mu na svemu što je dao Hrvatskoj i želim sve najbolje u nastavku klupske karijere.

Izbornik Zlatko Dalić zahvalio je Mariju Mandžukiću na doprinosu hrvatskoj reprezentaciji.

- Kada me Mario nazvao i obavijestio o svojoj odluci, naravno da mi je bilo žao što neće nastaviti igrati za reprezentaciju, no razumijem i apsolutno poštujem njegovu odluku. Oprostio se u velikom stilu, s tri gola u eliminacijskoj fazi Svjetskog prvenstva i tom srebrnom medaljom kao vrhuncem karijere - istaknuo je Dalić i dodao:

- Hvala Mandži na svemu što je dao za reprezentaciju, iza njega je iznimna reprezentativna karijera. Vrhunski smo surađivali ovih deset mjeseci od kada sam izbornik i hvala mu na tomu. Sjajan je profesionalac i igrač, ne moram posebno ni govoriti koliki je obol dao našem uspjehu u Rusiji. Ne sumnjam da će, zajedno s Ćorlukom, ostati najvatreniji navijač Hrvatske, a želim mu svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok