Srpski tenisač Novak Đoković koji je prije nekoliko dana pobijedio Bornu Ćorića u finalu ATP turnira u Šangaju, već je tijekom Svjetskog prvenstva u rusiji izjavio da navija za Hrvatsku.

U Srbiji je zbog te izjave naišao na negodovanje, a neki su ga čak prozvali i izdajnikom. Prije tjedan dana Đoković je gostovao u emisiji RTS-a ‘Da Možda Ne’ gdje je potvrdio da je njegova čestitka "izazvala buru".

- Kako da vam kažem. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i ima pravo izraziti se kako želi. To sam uvijek poštovao. Nerijetko sam u posljednje dvije dvije godine osuđivan zbog ovih ili onih stvari. Što se tiče podrške Hrvatskoj, to je došlo iz srca. Ja njima stvarno želim sve najbolje. Imam puno prijatelja u Hrvatskoj, a vjerujem i da dosta ljudi iz Srbije ima svoje prijatelje u Hrvatskoj - rekao je Đoković.

Rekao je da je svjestan svega što se događalo u ratu, ali da je jednostavno tada bio mlad.

- Jako mi je teško pričati o tome, to je jako osjetljiva tema. Tko god da mi priča o tome s tugom ja suosjećam s njim. Rat nikome ne donosi nikome dobro. Prošao kroz to bombardiranje. definitivno Nijedna strana u tom ratu nije pobijedila - nastavio je i dodao da se konstantno stvara nesnošljivost između naroda.

- Mi dijelimo puno sličnosti. Jezične, kulturne, tradicionalne. Običaji su vrlo slični. Razumijem situaciju. Ne želim ulaziti u politiku i posipati bol na ranu bilo kome. Ispričavam se ako je netko uvrijeđen - zaključio je Đoković. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok