Ugledni njemački dnevnik list Süddeutsche Zeitung na svoj je portalu objavio članak s naslovom "Situacija s Nikom Kovačem je groteskna" u kojem se kritizira odnos Bayerna prema svom treneru.

Bivši hrvatski izbornik s Bayernom je ove sezone osvojio dvostruku krunu, naslov i kup, što je uspio i kao igrač bavarskog kluba 2003. godine. Pa unatoč tome što je očito legenda kluba, kod proslave naslova mu nitko nije zahvalio na svemu što je napravio. Prenosi Večernji.hr.

"Upadljivo je da tijekom večeri i proslave nitko nije pohvalio trenera, nitko nije iskoristio priliku da mu kaže nešto lijepo o njemu. Nisu to napravili čak ni igrači", navodi SZ.

Primjerice, predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge zahvalio je liječnicima, Riberyju, Robbenu i Rafinhi, pozdravio je i posebnog gosta, predsjednika Fife Giannija Infantina. No, Kovačevo ime nije spomenuo iako bi trener trebao biti jedan od najzaslužnijih za uspjeh.

- Hvala momčadi i svima koji su tome doprinijeli - rekao je Rummenigge.

Rummenigge se Kovaču obratio tek kad se prisjetio prošlogodišnjeg finala Kupa i poraza od Eintrachta koji je tada vodio bivši hrvatski izbornik.

- Prošle godine smo u finalu imali problema, a sve zbog tebe, dragi Niko - rekao je Rummenigge.

"Te se večeri pokazalo koliko je situacija s Kovačem groteskna. Kovač je osvojio prvenstvo i kup, postao legenda kluba, a njegov odnos s Bayernom se sada dovodi u pitanje", piše u tekstu SZ-a.

A nakon toga se oglasio i legendarni Paul Breitner, čovjek koji je odigrao 343 utakmice za Bayern. I on smatra da odnos prema Kovaču nije pošten.

- Kovač nije zaslužio tretman kakav je imao u drugom dijelu sezone. U ovom poslu poznajem malo ljudi koji su pristojni i susretljivi kao Niko. On je prekrasna osoba. I zato me povrijedilo kako su se igrali s njim. Očito je postojala sumnja u njega.

Podsjećamo, ranije su u Kovačevu obranu stali Fredi Bobić, Oliver Kahn, Ralf Rangnick...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok