Zajednica udruga HVIDRA-e Hercegbosanske županije (HBŽ) organizirala je XX. sportske županijske kvalifikacijske igre koje su održane u subotu na stadionu NK "Šujica" u Šujici.

Sportsko natjecanje članova županijske HVIDRA-e počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu, kojem je, uz braniteljske udruge s područja te općine i županije, nazočila i ravnateljica Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije Ljilja Kovačević te predstavnici Općine Tomislavgrad.

Po riječima predsjednika Zajednice udruga HVIDRA-e HBŽ-a Ante Jukića, na igrama, u prikladnim sportskim disciplinama sudjelovali su ratni vojni invalidi iz podružnica Tomislavgrad, Livno i Kupres, a igralo se boćanje, pikado, šah, ribolov, streljaštvo i viseća kugla.

- Najbolji plasirani u pojedinačnom i ekipnom dijelu natjecanja predstavljat će navedenu županiju na sportskim igrama HVIDRA-e HVO-a HB koje će se u rujnu održati na dijelu Makarske rivijere prema Drveniku - kazao je Jukić.

Proglašenje najuspješnijih sudionika upriličeno je nakon završenih sportskih natjecanja na stadionu u Šujici, gdje je upriličeno i druženje članova ove udruge uz prikladnu zakusku. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok