- Bitno je da igramo pameću, a ne srcem, istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare održanoj na stadionu Poljud uoči sutrašnjeg (10.10.) okršaja s Mađarima u kvalifikacijama za EURO 2020.

- Bitno je da igramo pameću, a ne srcem. Nama pobjeda 1:0 nosi tri boda. Ne smijemo srljati i ući u nervozu. U Slovačkoj je to bilo sjajno. Bez obzira na početne promašaje nastavili smo igrati smireno, no u Azerbajdžanu to nije bilo dobro. Ako uđemo u nervozu, onda imamo kontraefekt. Tražit ću od igrača strpljivu i smirenu igru, najavio je Dalić, ali i dodao: - To očekujem i od naše publike. Kod nas se sve odmah želi sve riješiti u prvih 10 minuta. Piše HRT.

Dalić već uobičajeno nije želio otkriti sastav.

- Ne želim govoriti o dilemama oko sastava, ali što god odlučio nećemo pogriješiti.

Kod Mađara neće biti četiri igrača iz prve momčadi.

- Respektiramo Mađare i neće nas zavarati činjenica da im nedostaju četiri igrača. Oni su nas pobijedili u prvom susretu i ulazimo u utakmicu s respektom. Ali, sve će ovisiti o nama i kako ćemo mi igrati, poručio je Dalić.

Hrvatski strateg je istaknuo kako ga raduje što se reprezentacija vratila u Split.

- Veseli me što smo u Splitu. Mene je Hajduk u neku ruku odgojio. Očekujem sjajnu atmosferu, sinergiju navijača i igrača.

Dalić je prije dvije godine utakmicom protiv Ukrajine započeo svoju avanturu na klupi hrvatske reprezentacije.

- Bila je to utakmica koja je okrenulo moj život, moju karijeru. Nakon te Ukrajine živim najljepše dane svoje sportske karijere i nadam se da će se to nastaviti. kazao je Dalić.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok