Rukomet na stadionu? Lijepa ideja, lijep ugođaj, puno gledatelja, ali hvala ne...

Možda je navijačima to zgodno, ali novinari nisu baš dobro prošli u cijeloj ovoj priči. Smješteni su na krovu stadiona. Da, dobro ste pročitali. Novinarska mjesta su na vrhu i nema dalje. Pogled je sjajan. Vide se dolje negdje u daljini točkice od igrača. Sad tek razumijem kako je teško NBA navijačima s manjom platežnom moći kako moraju gledati utakmice s vrha. Piše Večernji.

Osjećaj je takav kao da ste na vrhu skakaonice na Planici i vidite dolje nekakve sićušne ljude. Svim velikim rukometnim, a vjerojatno i ostalim natjecanjima novinari nikad nisu bili gore smješteni od ovoga ovdje, na Europskom prvenstvu u Stockholmu Ali, tko smo mi da se žalimo... E, da i sva novinarska mjesta su u mraku. Valjda organizatori misle da se možemo snaći u ovim sjajnim uvjetima.

Sprema se velika fešta

Što se tiče atmosfere, u prodaju je pušteno 19.000 ulaznica, no susret Hrvatske i Norveške pratilo je tek 16 tisuća navijača. Naših je bilo znatno više nego norveških. Pomalo čudno jer je Norveška ipak susjedna zemlja, a Hrvatska prilično daleko. No, očigledno je došlo puno naših koji žive u Stockholmu i Švedskoj, te iz Danske, Njemačke, ali stigla je i veća skupina navijača iz Hrvatske.

Sad, zašto nije bila skroz ispunjenja dvorana. Odgovor je jednostavan – većinu ulaznica pokupovali su navijači iz Danse i Švedske a njihovih reprezentacija na završnici nema. Pa kako nema njihovih ljubimaca, nije bilo potrebno da dolaze gledati tamo neku Hrvatsku, Sloveniju ili Španjolsku. Naši navijači napravili su odličan štimung, pjevalo se, navijalo od prve do posljednje minute.

Bit će fešta i u nedjelju u finalu, koje počinje u 16.30 sati.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok