Više od šest godina je prošlo otkako se Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, oporavlja od posljedica teške nesreće na skijanju. Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje.

Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom stanju. A talijanski mediji sada tvrde da legendarni vozač mora na novu operaciju mozga. Potvrdio je to i ugledni francuski liječnik Philippe Menasche koji je ranije vodio brigu o Schumacheru transplantacijom matičnih stanica. Navodi Večernji.hr.

- Cilj je regenerirati Michaelov živčani sustav - rekao je Menasche. A da ni liječnici ne znaju što očekivati, svjedoče i riječi talijanskog neurokirurga Nicole Acciarija.

- Znanost je u proteklih 20 godina napravili veliki napredak u liječenju matičnim stanicama. No, to ne mijenja činjenjicu da još jako malo znamo o ljudskom mozgu. Ne možemo reći kakvi će rezultati biti - komentirao je Acciari situaciju sa Schumacherom.

Podsjetimo, Schumacher je 2013. nastradao na skijanju u francuskim Alpama, gdje je odlutao sa skijaške staze, naletio na kamen te udario glavom u stijenu. Srećom, imao je kacigu koja mu je spasila život, ali je završio u komi. Borio se za život jer je imao izljev krvi u mozak, a 2014. u lipnju se probudio iz kome te se nalazi na kućnoj njezi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok